Mogelijke toepassingen van plastic electronics

06-03-2018 13:14

Wat zijn plastic electronics?

Plastic electronics zijn, simpel gezegd, elektrische schakelingen die zijn geprint op verschillende substraten. Dit is mogelijk via een set van print-methodes. Deze plastic electronics zijn te produceren op meerdere substraten zoals folies, karton en papier. Deze materialen zijn te gebruiken voor veel toepassingen wat meer toegang geeft tot innovatie.

Dit is vergelijkbaar met flexible electronics, waarbij ook rekbare substraten worden gebruikt voor extra functionaliteiten.

Toepassingen van plastic electronics

Enkele voorbeelden van bekende applicaties waarmee plastic electronics kunnen worden ingezet zijn Led-applicaties en RFID-antennes.

Elektronische schakelingen kunnen bijvoorbeeld worden verwerkt in kleding. Smart clothing wordt steeds bekender, wat consumenten de mogelijkheid geeft om al hun activiteiten te monitoren door middel van sensoren in hun kleding. Er kunnen ook andere sensoren of componenten die elektronisch actief zijn gedrukt worden op allerlei materialen, wat veel mogelijkheden geeft voor vernieuwende producten.

RFID, wat staat voor Radio Frequency Identification, is een technologie die de mogelijkheid geeft om informatie van een afstand op te slaan en hierna af te lezen van RFID-tags. Deze tags kunnen op of in objecten of levende wezens zitten via bijvoorbeeld chipkaarten die NFC (Near Field Communication) gebruiken. Voordeel van deze tags is dat fysiek contact niet nodig is, er geen zichtlijn nodig is, codes snel kunnen worden gelezen en het vervalsen van deze tags zeer complex is.

Big data

Big data wordt een steeds bekender begrip onder de volksmond. Er wordt gesproken van big data wanneer een dataset te groot is om te onderhouden middels databasemanagementsystemen. Het internet geeft in veel gevallen toegang hiertoe, zoals bijvoorbeeld websites zoals Facebook of YouTube.

Door middel van toepassingen zoals RFID en smart clothing, kan er veel waardevolle informatie worden opgeslagen in het web om constant verbeteringen toe te brengen. Denk bijvoorbeeld kleding die weet hoeveel beweging u ontvangt en dit doorstuurt naar uw telefoon, waardoor uw telefoon u kan helpen om meer en effectiever te bewegen om een gezond leven te hebben.

Indien u nog vragen heeft over plastic electronics, dan horen wij graag van u.
U kunt ons bereiken via ons contactformulier of bel ons op 0495 695 578.

Leverings voorwaarden     -     Privacyverklaring    -    Copyright © 2018 Metafas    -     Realisatie: www.orange-design.nl